Ce-am făcut când am tăcut by Andreea Esca


Ce-am făcut când am tăcut
Title : Ce-am făcut când am tăcut
Author :
Rating :
ISBN : -
ISBN-10 : 9879735044282
Language : Romanian
Format Type : Paperback
Number of Pages : 224
Publication : First published May 1, 2014

„Andreea Esca este ştirea României. Sunt generaţii care au crescut cu ea în minte, pe ecranul ProTV. Însă o jurnalistă de ştiri profesionistă nu le vorbeşte oamenilor cu chiar cuvintele ei. Oricât ar fi de ataşantă, trebuie să rămână şi impersonală, să nu lase să se vadă prea mult dincolo de chip şi voce. În cartea aceasta, Andreea Esca simte nevoia să ne spună cuvintele ei. Să ne transmită ştiri despre ea şi despre oameni, altfel decât la televizor. Andreea păşeşte dincoace de ecran, printre noi.“ (Cristian Tudor POPESCU)

„Când un om cu un contur public pronunţat îşi schimbă registrul de comunicare, lumea devine atentă şi curioasă. Andreea Esca îşi asumă riscurile şi, plecând de la microfonul ştirilor, se instalează în faţa computerului. Rezultatul e un autoportret din cuvinte. Ştim, e-adevărat, că autoportretul clasic presupune de obicei o strategie a avuabilului. Artistul îşi alege o postură convingătoare, iar noi, privitorii, îl vedem în primul rând cu ochii lui. Ce-am făcut când am tăcut e un portret atipic, şi asta nu doar fiindcă frazele ţin loc de culori. E atipic şi fiindcă Andreea Esca nu-şi falsifică amintirile şi viaţa. E sinceră, cordială, sensibilă. Preferă să fie autentică în loc să-şi dea cu fard pe viaţă. Îşi păstrează anumite candori şi nu se sustrage nostalgiilor. Scrie neîmpovărată de propriul brand, ci înveselită de gândul că le poate spune şi altora poveşti despre copilărie, adolescenţă şi prima iubire.“ (Radu PARASCHIVESCU)


Ce-am făcut când am tăcut Reviews


  • Antonela Barbu

    Am cunoscut-o pe Andreea Esca, ştirista de la PROTV, citind amintirile ei sincere pe parcursul celor 218 pagini. Cartea de la micul dejun ,,Ce-am făcut când am tăcut”, apărută la Editura Humanitas m-a impresionat pentru că emană sensibilitate contopită cu naturaleţe şi sinceritate.

    Andreea Esca îţi pune mâna pe umeri şi te invită la o plimbare în care faci cunoştinţă cu familia ei, strângi ribizli pentru dulceaţă şi te dai în hintă. Mergi în vacanţă la Braşov, apoi în apropiere de Sibiu şi te bucuri de locuinţa de vară…pe care o găseşti la ţară. Afli că nu îi plac gladiolele şi înveţi cum să oferi sau să primeşti emoţii. O cunoşti pe cea mai bună prietenă Anca şi citeşti cu nerăbdare capitolul despre primul iubit care nu se uită niciodată. Cauţi un nume, însă Andreea este discretă şi nu-l găseşti. Un sfat al mamei ei demonstrează încă o dată cât de ciudate sunt căile vieţii: Nu contează primul, ci ultimul.

    În cele 50 de capitole, Andreea ne dă câteva teme de gândit pentru acasă şi ar fi bine să ne luăm un caiet şi un pix, pentru a răspunde cât mai repede, altfel pierdem momente preţioase din viaţă.

    Andreea Esca a avut în liceu o gaşcă minunată, din care făcea parte şi Dan Mircea Cipariu.

    Redescoperim plăcerea de a citi şi cât de uşor este să arăţi celor din jur, ce carte ţi-a plăcut. ,,Book Cover Tee” este despre cărţi preferate ale unor prieteni şi oameni dragi celei care i-a adunat şi care vor fi invitaţi să spună într-o imagine o poveste purtabilă.

    book-cover-tee-art

    Andreea face parte din grupul celor care citesc, iar una din cărţile preferate a fost Fifty Shades of Grey .

    Cartea ,, Ce-am făcut când am tăcut” ne schimbă, ne emoţionează şi ne îndeamnă să trăim pe pământ printre oameni.

    Radu Paraschivescu în dialog cu Andreea Esca încheie acest volum. Astfel, călătoria începută cu Andreea prin Bucureşti, Braşov, Sibiu se încheie cu amintirile jurnalistului din Banat. Ne dăm împreună pe ringhişpil şi ne bucurăm când le descoperim pasiunile şi ne încărcăm pozitiv.

    Sunt mândră pentru că se aminteşte de Programul Biblionet şi despre cum Internetul a schimbat viaţa unor oameni din localităţi uitate de Dumnezeu.

    Andreea Esca a fost alături de Madelaine Albright, Michel Platini, Francis Ford Coppola, însă visul ei este să realizeze un interviu cu George Clooney.

    Cartea ,,Ce-am făcut când am tăcut” o recomand cu mare drag în special femeilor intrate în Clubul 40, dar şi tinerelor care vor să devină jurnaliste. Ele trebuie să înţeleagă că pentru a avea o carieră frumoasă trebuie să munceşti foarte mult, să renunţi la sărbători şi să fii mereu în competiţie.

    Şi o întrebare din partea Andreei Esca:

    ,, Care este ziua dedicată nouă înşine?”

    Lectură plăcută !

  • Iris Cora

    Merita citita pentru ca Andreea se exprima foarte usor si melodios... Frazele ei transpun caracterul sau linistit si placut. Povestile sunt ale unui om simplu care a muncit foarte mult sa ajunga acolo unde este acum si care isi aminteste cu drag de toti oamenii care au ajutat-o sau care i-au fost prieteni de-a lungul timpului. In plus, pune mare pret pe amintirile din copilarie, pe zonele si peisajele in care a avut norocul sa copilareasca si le transpune in povesti ce vor ramane scrise. Este o carte usoara pe care o citesti intr-o zi cu mare placere. Mi-as dori ca Andreea sa scrie fictiune, cred ca i s-ar potrivi. Cine stie ce povesti nemuritoare ar iesi din penita ei :)

  • Bianca Dorcu

    Such a fast read. Loved it!

  • Rebecca Mari-Mohl

    Slăbuță rău de tot. În primul rând, nu-i baș carte, sunt editorialele ei, publicate în revista The One. Daca nu ți-ai luat revista sa le citești atunci când au apărut, nu te aștepta să dai doi lei pe conținutul "cărții". Interviul de final, umple paginile. Paraschivescu încearcă, nu aș zice că e cu final fericit. 3 ore jumate mancate. Nah, bun e și așa rău, acuma știu că nu toți ce scriu se numesc scriitori. Titlul e mișto rău, musti momeala, drept e. :))

  • Adriana

    2.5

  • Miruna Cunea

    Inspirational ❤️

  • Andreea

    O colectie de articole publicate ca editorial in revista The ONE, cartea Andreei Esca e simpatica si usor de citit, cum de altfel simpatica si abordabila mi se pare, dupa multe priviri pe ecran, si autoarea. Descrierea amintirilor din copilarie sau din viata de zi cu zi este simpla, lipsita de excentricism iar limbajul este mai degraba obisnuit decat livresc, neavand "aroma" profesiei autoarei. In incheiere gasim si un interviu realizat de talentatul Radu Paraschivescu, interviu pus in umbra de cel realizat cu Antoineta Ralian ( " Toamna decanei" ), pe care tocmai l-am citit, si care a lasat asupra mea o impresie mult mai puternica - impresie pe care o pun pe seama doamnei Ralian -.
    Concluzionand, cartea Andreei Esca ar putea fi carte oricui; imi imaginez o colectie de articole publicate pe blogul personal de atatia oameni obisnuiti, care au ceva de povestit - povestea fiecaruia este demna de povestit, neindoielnic -. Persoana -publica- face insa diferenta - in ce priveste editurile si marketingul, presupun.

  • Diana Tatulica

    In "Ce-am facut cand am tacut" Andreea ne prezinta scurte istorioare din viata ei, amintiri si diverse situatii cu care s-a confruntat.
    Este o carte usoara, care se citeste repede si care te binedispune. Capitolele sunt scurte si prezinta diverse amintiri din copilaria si tinerea scriitoarea, dar si intamplari din prezent. Autoarea vorbeste despre familia ei, prietenii apropriati, dar si cunostinte, precum si despre cariera ei.

    O carte pe care o puteti citi cu usurinta in concediu, in metrou sau intr-o seara linistita acasa.

  • Diana

    A lovely book, full of joy, happiness, beautiful words and lots and lots of all kind of love!

  • Ana Zarnescu

    o carte care iti da impresia ca la povesti cu o amica

  • Claudia Șerbănescu

    Imi place Andreea Esca. Dintotdeauna. Si ca jurnalist profesionist, si ca persoana publica. Imi place si cartea ei. E sincera, calda, vesela, autentica. Asa cum este Andreea Esca.

  • Adina Diny

    "Dacă nu ştii de unde-ai plecat, nu ştii nici încotro te îndrepţi şi nici cine eşti cu adevărat."